Шевченківський тиждень у гімназії: подорож у світ Кобзаря День 3

Продовжують Шевченківський тиждень вчителі

  • історії

На честь відомого українського письменника названі вулиці, бульвари, райони, сквери, стежки і школи. Здогадалися про кого йдеться мова? Звісно про Тараса Григоровича Шевченка! До дня народження відомого Кобзаря учням 6-а класу були показані найвідоміші місця в місті Запоріжжя названі на його честь, віртуально прогулялися "Тарасовою стежкою" і дізналися про історію своєї рідної школи.

/Files/images/photo1709716888.jpeg/Files/images/photo1709716888 (1).jpeg

  • географії

Проведено вертуальну подорож по місцях мандрівок Тараса Григоровича Шевченка. Діти ознайомилися з рідним селом Моринці на Черкащині де народився визначний поет України, а також село Качанівка Чернігівщини , село Шевченкове, яке розташоване на Придніпровській височині, місто Київ, урочищеХолодний яр - символ волі та бунтарського духу українців, Кирилівку, Березову Рудку, Канів. Діти активно проводили пошукову роботу в картах України

/Files/images/photo1709716923.jpeg

  • біології

Тарас Шевченко – великий знавець рідної природи У своїх творах поет ототожнює людей з рослинами, які символізують людську красу, мужність, сум, радість, з іншого боку — підступну долю, зраду, байдужість. Т. Шевченко не тільки милувався рослинами, малював їх, але також добре знався на рослинах, зокрема цікавився лікарськими травами та деревами. На уроках біології учні ознайомилися із рослинами-символами у житті українського народу та творчості Т. Г. Шевченка.

/Files/images/photo1709716951.jpeg

Ще більше новин на нащій сторінці у Facebook.

Кiлькiсть переглядiв: 11